Удружени Синдикати Србије „СЛОГА“ су независна демократска синдикална организација запослених, настала 2008.године  на таласу жеље да радници у Србији имају већа права која ће се поштовати. Група синдикалних активиста, незадовољни радом постојећих синдиката те 2008. године почиње да враћа изгубљено поверење радника у синдикални активизам и борбу за радничка права.

Данас Удружени Синдикати Србије „СЛОГА“ представљају једну од најозбиљнијих и најорганизованијих синдикалних организација који делују у складу са начелима савременог демократског синдикалног покрета. Наши захтеви огледају се у радикалним политичким, економским и социјалним реформама које воде демократском и економском просперитету што омогућава запосленима да достојанствено живе од свог рада. Желимо да нам се прикључе сви који имају потребу да се истински боре за остваривање својих права. Сматрамо да синдикат не треба да постоји да би синдикални функционери живели лепо на радничкој грбачи, већ да запослени треба сами да одлучују о својој судбини.

Удружени синдикати Србије “СЛОГА” ће по овим питањима, као и по свим осталим питањима која су у интересу радника сарађивати са свима онима који желе да радничка класа у Србији живи  живот достојан човека.

Зато Вас позивамо да нам се придружите. Члан Удружени синдикати Србије “СЛОГА”може постати свако ко попуни приступницу и прихвати програмска начела.